Kas yra gervuogės ir kodėl jos tokios vertingos? Gervuogės – tai viena iš natūraliausių ir labiausiai maistingųjų miško gėrybių, priklausančių erškėtinių (Rosaceae) šeimai. Jų tamsiai...
Pelėsių alergija yra viena iš dažniausiai pasitaikančių alergijų, sukeliamų aplinkos veiksnių. Ji atsiranda, kai žmogaus imuninė sistema pernelyg aktyviai reaguoja į pelėsių sporas, esančias ore....
Pieno alergija yra viena iš labiausiai paplitusių maisto alergijų, ypač tarp vaikų. Ši alergija atsiranda, kai žmogaus imuninė sistema klaidingai atpažįsta vieną ar kelis piene...
Latekso alergija yra imuninės sistemos reakcija į natūralų lateksą, kuris yra guminės medžiagos, gaunamos iš kaučiuko medžio (Hevea brasiliensis) sultų, komponentas. Ši alergija gali atsirasti...
Avokadas yra vaisius, kilęs iš Pietų Centrinės Meksikos, ir priklauso laurų šeimos augalui, moksliškai vadinamam Persea americana. Šis vaisius yra botanikos požiūriu laikomas uoga ir...
Kiaušinių alergija yra viena iš dažniausių maisto alergijų, ypač vaikų tarpe. Ji atsiranda, kai žmogaus imuninė sistema klaidingai laiko kiaušinių baltymus grėsme ir reaguoja, sukeliant...
Alergija dulkių erkėms yra viena iš dažniausiai pasitaikančių alergijų visame pasaulyje. Ji atsiranda, kai žmogaus imuninė sistema pernelyg aktyviai reaguoja į dulkių erkių, kurios yra...
Obuolys yra vienas iš labiausiai paplitusių ir populiarų vaisių, priklausantis Malus genties augalams, dažniausiai vartojama rūšis yra Malus domestica. Šis vaisius kilęs iš Vidurinės Azijos,...