Juodasis šokoladas gali sumažinti 2 tipo diabeto riziką

3 Min. skaitymas
Juodasis šokoladas gali sumažinti 2 tipo diabeto riziką

Tyrimai rodo, kad saikingai vartojant juodąjį šokoladą galima sumažinti 2 tipo diabeto riziką ir pagerinti bendrai sveikatą. Šio skanaus deserto sudėtyje yra gausu antioksidantų, kurie gali padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir sumažinti insulino rezistenciją.

Flavonoidai – juodojo šokolado stebuklas

Juodasis šokoladas yra turtingas flavonoidų – natūralių junginių, kurie randami kakavos pupelėse. Tyrimai parodė, kad flavonoidai gali turėti teigiamą poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai, taip pat gali padėti reguliuoti gliukozės apykaitą. Jie skatina kraujo cirkuliaciją ir gali padėti sumažinti uždegiminius procesus organizme, kurie yra glaudžiai susiję su diabetu.

Kaip tai veikia cukraus kiekį kraujyje?

Flavonoidai skatina geresnį kraujagyslių veiklą ir didina organizmo jautrumą insulinui. Insulino rezistencija yra viena pagrindinių priežasčių, dėl kurių vystosi 2 tipo diabetas. Pagerindamas insulino veiksmingumą, juodasis šokoladas gali padėti sumažinti gliukozės kiekį kraujyje ir sumažinti riziką susirgti diabetu.

Svarbu vartoti saikingai

Nors juodasis šokoladas gali būti naudingas sveikatai, svarbu jį vartoti saikingai. Daugumoje komercinių šokolado produktų yra cukraus ir riebalų, kurie gali turėti neigiamą poveikį sveikatai, jei vartojami pertekliniais kiekiais. Pasirinkite juodąjį šokoladą, kurio kakavos kiekis yra bent 70 procentų arba daugiau, kad gautumėte didžiausią naudą iš flavonoidų.

Kiti juodojo šokolado privalumai

Be to, kad juodasis šokoladas gali padėti sumažinti 2 tipo diabeto riziką, jis taip pat turi kitų sveikatai naudingų savybių:

  • Pagerina nuotaiką: Juodasis šokoladas skatina endorfinų išsiskyrimą, o tai gali padėti sumažinti stresą ir pagerinti nuotaiką.
  • Stiprina širdies sveikatą: Flavonoidai prisideda prie sveikų kraujagyslių funkcijų ir gali padėti sumažinti širdies ligų riziką.
  • Apsaugo nuo senėjimo: Antioksidantai, randami juodajame šokolade, padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, kurie sukelia odos ir ląstelių senėjimą.

Tyrimų rezultatai

Viename tyrime, paskelbtame „European Journal of Clinical Nutrition“, mokslininkai nustatė, kad tiriamieji, vartoję nedidelius kiekius juodojo šokolado, turėjo geresnius cukraus kiekio kraujyje rodiklius nei tie, kurie šokolado nevalgė. Kiti tyrimai rodo, kad flavonoidų turintys produktai gali padėti reguliuoti cholesterolio kiekį ir sumažinti kraujospūdį, dar labiau pagerindami sveikatą.

Kaip įtraukti juodąjį šokoladą į savo mitybą?

Yra daugybė būdų, kaip galima saikingai vartoti juodąjį šokoladą:

  • Desertai: Naudokite smulkintą juodąjį šokoladą kaip garnyrą vaisiams arba pridėkite jį prie natūralaus jogurto.
  • Gėrimai: Gerkite nesaldintą kakavą su migdolų ar avių pienu kaip sveiką alternatyvą karštam šokoladui.
  • Kepiniai: Kepiniuose pakeiskite pieninį šokoladą juoduoju, kad padidintumėte flavonoidų kiekį.

Juodasis šokoladas gali būti ne tik skanus desertas, bet ir naudingas sveikatos partneris, kai kalbama apie diabeto prevenciją ir bendrai geresnę sveikatą. Svarbiausia yra saikas ir tinkamų produktų pasirinkimas. Taigi, kito karto, kai norėsite pasilepinti, į savo mitybą įtraukite juodąjį šokoladą su atsakingu požiūriu.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Palikite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

10 žiemos supermaistų, kad būtų išvengta ligų 9 Maisto Produktai Širdies Sveikatai Vegetariški maisto produktai, kurie yra geri vitamino D šaltiniai Juodojo šokolado nauda sveikatai 5 medaus privalumai sveikatai žiemą