Turtingos skaidulomis, avižos ir visagrūdžiai produktai padeda sumažinti blogojo cholesterolio (MTL) lygį ir palaiko pastovų cukraus kiekį kraujyje. Pradėkite dieną avižine koše arba rinkitės visagrūdę duoną ir makaronus.
Lašiša, skumbrė ir sardinės yra pilnos omega-3 riebalų rūgščių, kurios mažina uždegimą ir širdies ligų riziką. Stenkitės valgyti šias žuvis du kartus per savaitę.
Špinatai, lapiniai kopūstai ir rukola gausūs vitaminais, mineralais bei antioksidantais. Jos ypač turtingos vitaminu K, kuris skatina tinkamą kraujo krešėjimą ir gerina arterijų sveikatą.
Migdolai, graikiniai riešutai ir pistacijos yra puikus sveikųjų riebalų, baltymų ir skaidulų šaltinis. Jie padeda mažinti blogąjį cholesterolį ir gerina kraujagyslių funkciją.
Turi daug mononesočiųjų riebalų, kurie mažina blogojo cholesterolio kiekį ir didina gerojo cholesterolio (DTL) lygį. Jie taip pat yra kalio šaltinis, kuris padeda reguliuoti kraujospūdį.
Taip, šokoladas gali būti naudingas širdžiai! Rinkitės juodąjį šokoladą su bent 70 % kakavos, kad gautumėte flavonoidų, gerinančių kraujotaką ir mažinančių kraujospūdį.
Pupos, lęšiai ir avinžirniai yra turtingi skaidulomis ir augaliniais baltymais, kurie padeda sumažinti blogąjį cholesterolį ir stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje.
Vietoj sviesto naudokite alyvuogių aliejų. Šis Viduržemio jūros dietos pagrindas gausus mononesočiųjų riebalų ir antioksidantų, palaikančių širdies sveikatą.